úterý 14. ledna 2014

Rybaření v Norsku

Norsko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro rybaření, a to i pro Čechy. Rybolov ve Skandinávii je snem každého vášnivého rybáře - vždyť kde jinde najdete kombinaci mořského rybolovu, přívětivé vzdálenosti z Čech s dojezdnou vzdáleností autem, spousty druhů ryb a nádherné přírody, než v Norsku?




Do Norska se dostanete buďto s autobusovým zájezdem, nebo autem. Méně obvyklé je cestování za rybami letadlem - kam byste při zpáteční cestě dali úlovek?!

Pokud jste tedy pro rybaření v Norsku vybrali dopravu autem nebo dodávkou, můžete vybrat např. jednu z těchto častých tras:

Praha - Berlín - Hamburg - trajekt Kiel - Goeteborg a ze Švédska dále do Norska.
Praha - Berlín - trajekt Rostock - Trelleborg a dále ve Švédsku přes Goeteborg do Norska.


Hojný výskyt druhů ryb v Norsku zajišťuje teplý golfský proud. Rybaří se jak na otevřeném moři, tak v rybářských průlivech nebo fjordech. Loví se tresky a další spousty druhů ryb. Kromě mořských druhů můžete lovit i řekách či jezerech štiky, okouny, či lososy. Povolenky seženete na místě.


Norsko ve spojení s krásnou přírodou je pro rybaření jak stvořené.

Pokud budete chtít naplánovat cestu do Norska, určitě vám dobře poradí Jana Seitzová s horou zkušeností: www.rybolov-cestovani-norsko.cz

1 komentář:

  1. Jet rybařit do Norska, nebo prostě někam k moři je i mým snem. Chytit si tuňáka, lososa a další mořské ryby musí být velký zážitek. Netvrdím, že když chytnu na řece pstruha nebo štiku, že je to špatné, ale přece jen na tom moři je to něco jiného. Nemám na to ale vybavení, mám jet klasické pruty na rybaření u nás.

    OdpovědětVymazat